BedrijfsautoRAI 2015

Home / de trailer / BedrijfsautoRAI 2015

RAI

Inmiddels al wat langer bekend, van 20 tot en met 24 oktober vindt in de RAI Amsterdam de De BedrijfsautoRAI 2015 plaats.

Ruim 90 belangrijke spelers hebben hun deelname aan hét nationale platform voor wegtransport en logistieke dienstverlening bevestigd, ook krijgt nu het Bestelautoplein vorm. Bestelautomerken als Volkswagen, Ford, Iveco, Fiat, Renault, Dacia en Nissan zijn inmiddels aan de lijst van deelnemers toegevoegd. Het Bestelautoplein biedt niet alleen een podium voor de nieuwste bestelauto-modellen maar ook een fysieke ontmoetingsplek waar alle aspecten van het lichte bedrijfswagensegment worden belicht.

Bestelautoplein

Op het Bestelautoplein tonen de deelnemende automerken hun nieuwste modellen, waaronder ook hybride en elektrisch aangedreven voertuigen. Direct grenzend aan het plein treffen bezoekers aanbieders van producten zoals hulpveren, luchtvering en beladingssystemen voor toepassing op het lichte bedrijfswagensegment. Tevens ook bedrijfswageninrichting en -uitrusting, in- en ombouwers, onderdelen en accessoires, onderhoud- en serviceproducten, fleet management en navigatiesystemen. Door de stands van deze partijen rondom het plein te plaatsen, krijgt de bezoeker een overzichtelijk beeld van het aanbod binnen de lichte bedrijfswagenmarkt.

Kennis en informatie

Voor bezoekers biedt het plein vooral mogelijkheden voor kennisdelen, netwerken en het bekijken van de bedrijfswagens. Zo kunnen bezoekers kennis inwinnen over onder meer kopen en leasen, diverse aandrijvingen, autobelastingen, tachograafregistratie, beladen en de beschikbare laadsystemen plus lading zekeren. Ondernemersvereniging EVO speelt als nieuwe partner van BedrijfsautoRAI 2015 letterlijk een centrale rol op het Bestelautoplein. In het midden van het plein bevindt zich het EVO theater dat elke beursdag een inhoudelijk programma biedt dat aansluit op de marktontwikkelingen en thema’s die spelen binnen het lichte bedrijfswagensegment. Het EVO theater is vooral gericht op midden- en kleinbedrijven en ZZP-ers. Binnenkort maken BedrijfsautoRAI en EVO het volledige programma van presentaties bekend.

Binnen het segment lichte bedrijfswagens vormt de bestelauto de grootste groep waar de afgelopen periode een gestage groei te zien viel. Bestelauto’s worden vooral ingezet in de grote steden en zijn het meest populair in de bouw, handel, horeca en uiteraard de pakketbezorging.

Volgens Wijnand de Geus, secretaris auto’s bij de Rai Vereniging, is de groei binnen het lichte segment deels te verklaren door de toenemende eis van flexibiliteit en (multi-)inzetbaarheid van bedrijfswagens en de grote toename van stadsdistributie. “Wij zijn zeer verheugd met de toezegging van een groot aantal importeurs van lichte bedrijfswagens. Met een goede vertegenwoordiging van het lichte segment biedt de beurs een compleet aanbod voor bedrijven die op zoek zijn naar slimme oplossingen voor hun wagenpark en de logistieke uitdagingen waarmee zij te kampen hebben.”
Voor meer informatie bezoekt u de website BedrijfsautoRAI 2015