Handige iPhone en Android apps voor in de auto

Home / de camper / Handige iPhone en Android apps voor in de auto

Handige iPhone en Android apps voor in de auto!

Handheld bellen, Facebooken, appen en sms’en gaan niet samen met autorijden, maar er zijn veel iPhone en Android apps welke zeer nuttig kunnen zijn tijdens het autorijden.

Wij hebben een selectie gemaakt van een aantal apps welke wij zelf ook gebruiken en waar jij als lezer wellicht ook je voordeel uit kunt halen, laten we autorijden gemakkelijker maken!

Google Maps

Met de Google Maps-app hebben we een opvolger voor de befaamde Bosatlas, wegenkaart en andere papieren land- en wegenkaarten in een! Het opzoeken van landen, gebieden, specifieke plaatsen en adressen op onze planeet én hoe hier te komen zijn binnen een handomdraai gevonden en binnen no time ben je op weg naar de plaats van bestemming.

Live verkeersinformatie, meldingen van incidenten en automatische routewijziging om de beste route te vinden!

Yellowbrick

Je kunt zien waar je in de buurt gratis kunt parkeren, je betaalt alleen voor de tijdsduur waarvoor je hebt geparkeerd, dus nooit meer te gokken hoe lang je wegblijft. Met de Yellowbrick parker-app kan je voor bestemmingen in Nederland parkeeradvies opvragen. Yellowbrick kan gebruikt worden in meer dan 100 gemeentes in Q-park parkeergarages en parkeerterreinen.

ANWB Onderweg – verkeer en parkeren

ANWB onderweg heeft veel smaken wat betreft opties samengepakt in deze app zoals Verkeersinformatie (files, flitsers, werkzaamheden, routes). Parkeertarieven van meer dan 150 gemeentes op straat en in parkeergarages én parkeergeld betalen met ANWB BETALEN in de app. Met slechts een druk op de knop sta je in contact met de Wegenwacht en zij zien je precieze locatie.

Drivegain+

Met DriveGain+ wordt je rijgedrag geanalyseerd en de app helpt je om zuiniger te rijden. Dit wordt gedaan met behulp van de gps en technische gegevens van je auto. De informatie wordt tijdens het rijden overzichtelijk getoond, en aan het einde van de reis wordt er een totaal score getoond. De app helpt je op weg naar lager brandstofverbruik!

Waze Social GPS

App met een sociaal karakter doordat je onderweg informatie kunt delen met andere Waze gebruikers.  Je ziet files op uw route, mogelijke gevaren en flitscontroles. De app gaat je sneller naar je afspraak helpen, doorzoekt je agenda op afspraken met een locatie en de eerste twee afspraken waarbij je een locatie hebt ingevoerd, worden vervolgens getoond op het navigatiescherm.

Flitsmeister

Flitsmeister geeft een overzicht van alle mobiele flitsers, files, trajectcontroles en flitspalen. Het handigste is dat gebruikers zelf flitsers kunnen toevoegen en waarderen, zo krijg je de meest accurate informatie. Wanneer je een mobiele flitser of trajectcontrole nadert maakt de app een geluidssignaal, weg met boetes!

Onderweg naar een stad waar je de weg niet goed kent, rijdt je een tijd rond om een parkeerplaats te vinden. Eindelijk gevonden haast jij je naar je afspraak. Maar eenmaal buiten komt de vraag, waar heb ik de auto geparkeerd? Dat wordt zoeken. Toch? De iOS app Find My Car of Android app Car Locator bieden soelaas! Voordat je de auto uitstapt registreer je even snel de locatie waar de auto is geparkeerd.

De app leidt de weg terug naar de auto! Beide apps hebben een navigatiescherm, iOS ook augmented reality ofwel,de weg wordt aangegeven in het straatbeeld, gezien door de camera. Android heeft deze optie niet maar in plaats daarvan kan je wel de locatie van je auto verzenden naar een andere telefoon. Ook biedt de app een parkeertimer.

Dit zijn zomaar een aantal gratis apps voor iOS en Android, er zijn er ongetwijfeld nog meer die zeer nuttig zijn, dus schroom niet jouw persoonlijke voorkeuren te posten. Iedereen heeft immers zijn eigen voorkeur, dus post hier de apps welke je aanraad maar ook welke je juist afraadt en waarom!