De Péago app, tol besparen!

Home / de camper / De Péago app, tol besparen!
Naar verwachting vertrekken vandaag pakweg 1.000.000 Nederlanders naar het buitenland voor vakantie. Groot deel hiervan gaat zuidwaarts naar of door Frankrijk. Zeggen we Frankrijk denken we tol, maar goed nieuws! Sjoerd van Oort heeft een app ontwikkeld waarmee er een kwart aan tol te besparen is!

Besparen op tolkosten?

Sjoerd van Oort belooft een besparing tot 25% (!) mogelijk zonder ver om te rijden en veel tijd te verliezen.
De kunst is om tussentijds even van de grote tolwegen af te rijden, tussendoor afrekenen en vervolgens weer de tolweg weer op.

Online zijn er de nodige bespaartips te vinden, maar niet zo gebruiksvriendelijk als in de Péago app die via gps precies aangeeft welke afslag genomen moet worden om een paar euro te besparen. Sjoerd van Oort was een half jaar lang met enkele applicatiebouwers in de weer om de mazen in het tolwegennet in de app te krijgen. ,,Een klus met duizenden verschillende tarieven.”

Extra tijd?

Wie de snelweg verlaat om er even later weer op te komen, rijdt nooit meer dan 1 kilometer om, zegt Van Oort. ,,Van Parijs naar Lille zitten er drie afritten in de route die je kunt nemen. Dat kost je 4 minuten extra tijd.”

Péago app (voor Android en iOS) kost 3,99 euro, maar dat heeft de gebruiker volgens Van Oort al bij één enkele reis naar Parijs terugverdiend.

Naast deze succesvolle app neemt de ANWB dit jaar weer een stijging in de verkoop van de Franse tolbadge waar. Hiermee bespaar je weliswaar geen kosten maar wel tijd!

We hebben de tolbadge al in een eerder item toegelicht, klik hier voor dit item.