De beste iOS apps voor kamperen!

Home / de camper / De beste iOS apps voor kamperen!
De beste iOS apps voor kamperen!

Op vakantie gaat van alles mee, maar ondanks dat vele proberen op vakantie een Wifi-break te nemen gaat toch MINIMAAL de telefoon mee. Ook op vakantie gebruiken we deze voor de meest uitlopende doeleinden. Tijdens je all-in exclusive vakantie, je roadtrip en op de camping. Dus waarom zou je hem niet gebruiken om je vakantie van begin tot eind wat soepeler te laten verlopen?

Specifiek voor iOS (Apple) zijn er een aantal zeer nuttige apps.

Lite-iOS-app
Wij zouden geen Nederlanders zijn als we onze auto niet volstouwen met boodschappen!

Boodschappenlijst app Lite

De app Boodschappenlijst Lite is speciaal ontworpen voor een eenvoudige synchronisatie met andere iOS-toestellen. Hierdoor is je lijstje altijd up-to-date en bekijk je real-time elke wijziging en ontvang je push-meldingen bij veranderingen. Handigheidje is dat bijvoorbeeld ook de rest van het gezin eenvoudig boodschapjes toe kan voegen.

Ingevoerde items worden automatisch opgeslagen in het woordenboek, zodat je in het vervolg snel kan typen met behulp van woordsuggesties. Wijs kleuren toe aan de lijstonderdelen die bij dezelfde groep horen, en vervolgens groepeert de app de lijstonderdelen automatisch.

Bonjour, Ola, Hello, Hallo, ¡hola! We kennen allemaal een aardig woordje over de grens, maar nog net niet alles. Vandaar dat een goede vertaalapp uitkomst kan bieden.

iTranslate

Gros van de iOS gebruikers zijn bekend met de populaire iOS applicatie iTranslate. Met deze applicatie kan je snel en eenvoudig teksten vertalen naar het Nederlands vanuit een vreemde taal en vice versa.
Dit is niet alleen handig als je in het buitenland bent. Maar ook wanneer je dus buitenlandse websites bezoekt en de taal niet spreekt.
Net zoals de versie voor iOS werkt de applicatie snel en bied deze diverse functies zoals sneltoetsen, vertalen naar meerdere talen én iTranslate kan de vertalingen ook uitspreken, handig als je een buitenlands woordje wil leren. Bovendien beschikt de app over dialecten!

iTranslate Voice2

iTranslate Voice, waarmee je gesproken tekst kunt vertalen, is opnieuw uitgebracht. Nu als iTranslate Voice 2. Gebruikers van de eerste versie moeten wel opnieuw betalen om gebruik te kunnen maken van de nieuwe versie.
Daar krijgen ze wel een compleet nieuwe app voor terug. Zo kun je gesproken woorden of zinnen nu ook offline inspreken, doordat de app gebruik maakt van offline dicteren in iOS 7. De tekstballonnen en het nieuwe ontwerp van iTranslate Voice geven de applicatie het gevoel van een vlotte berichtenapplicatie. Combineer dat met de soepele bediening en de mogelijkheid om met meerdere apparaten te communiceren en je weet: deze app is anders dan de gemiddelde vertaal-app. Met mensen uit andere landen kun je communiceren via de AirTranslate-functie waarvan het functioneren nu verder is verbeterd. Mensen die verschillende talen spreken kunnen daarmee allebei een gesprek in hun eigen taal voeren, terwijl iTranslate Voice over en weer als tolk fungeert.

Nieuwe feature is dat iTranslate suggesties geeft terwijl je tekst aan het aanpassen bent en de snelheid waarmee de app stemmen herkend is nu hoger. Er zijn momenteel 42 talen in iTranslate Voice 2 beschikbaar, waaronder Europese talen als Nederlands, Engels, Frans en Duits, maar ook Chinees, Japans en Thais. In een vorige update kreeg iTranslate Voice twee nieuwe knoppen met daarin de vlaggen van de talen die je wil omzetten. Die kenmerkende knoppen zijn behouden in iTranslate Voice 2. Als je regelmatig met mensen die andere talen spreken in contact komt is de vernieuwde applicatie absoluut een aanwinst.

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje en op vakantie helemaal vervelend als je wat overkomt, vandaar dat een eerste hulp app zeker niet onverstandig is.

Hulp op Zak

Deze app biedt niet alleen hulp als je zelf moet ingrijpen bij medische problemen.
Deze app door Europesche Verzekeringen is lekker simpel opgebouwd zonder poespas, witte pagina’s met teksten. Maar de app is behoorlijk compleet en en de meeste kwaaltjes, klachten, probleempjes noem maar op zijn er in te vinden. Het medische woordenboek kaan deze ook allemaal vertalen naar de taal van keuze!

Beveiligd invullen van je persoonlijk verzekeringsgegevens zodat je ze altijd snel bij de hand hebt tijdens vakantie.
Maar bevat ook de nodige tools om met hulpdiensten te communiceren. Snel smart meldingen maken naar de alarm centrale zonder opnieuw je gegevens te hoeven invullen. Onder de optie ‘Alarmcentrale’ de Nederlandse telefoonnummers van verzekeringsmaatschappijen kunt vinden en direct vanuit het buitenland kunt bellen. Een algemene informatiepagina laat daarnaast zien wat voor ziekten je in een land kunt oplopen en welke vaccinaties er verplicht zijn.
Naast lekker in het zwembad liggen, de zee in duiken en de lokale markten afstruinen is het ook heerlijk op met de fiets of de benenwagen de regio te verkennen. Hiervoor is een goede topografische app zeer bruikbaar.

Komoot

De app biedt topografische kaarten, stap-voor-stap navigatie en suggesties voor leuke plekjes. Desgewenst kan je de aanbevolen tochten aanpassen naar gelang je conditie en persoonlijke voorkeuren. Je kan de tocht goed plannen omdat de app gedetailleerde informatie over het terrein geeft. Leuke feature is gesproken navigatie, al is deze gratis voor je eerste regio, maar voor daaropvolgende regio’s moet je een in-app kopen.

Ander groot voordeel is dat wanneer je vooraf regio’s download je de app ook offline kan gebruiken door middel van GPS.

Op het internet zijn er legio ervaringen te vinden van kampeerders over campings in Europa. Maar ook inspecteurs gaan campings af en keuren deze op bijvoorbeeld op de accommodatie, aanpassingen, voorzieningen en omgeving. ACSI Campings Europa heeft hiervoor een goed app ontwikkeld.

ACSI Campings Europa

Wanneer je het onafhankelijke oordeel van een inspecteur belangrijk vindt, raadpleeg dan de ACSI Campings Europa app. Elk jaar worden er in Europa maar liefst 9800(!) campings bezocht en beoordeeld door aangewezen inspecteurs op maar liefst 250 punten. Als een camping niet aan de strenge eisen voldoet dan wordt deze niet in de app vermeld. Net als ANWB Camping biedt deze app informatie over elke camping met daarbij een aantal foto’s. Koop een in-app voor beoordelingen van campings van je favoriete vakantieland.

Geen behoefte aan beoordelingen van alle Europese campings  (€12,99) maar wil je enkel de beoordelingen van campings van je favoriete vakantieland? Dan kan je ook een in-app ((€1,99) kopen met enkel specifiek beoordelingen van campings in dat specifieke land.

Andere handige apps voor op vakantie en onderweg vind je in eerdere posts http://www.goedoppad.nl/de-caravan/apps-voor-op-reis/ en http://www.goedoppad.nl/de-caravan/handige-iphone-en-android-apps-voor-in-de-auto/

Gebruik jij andere handige apps, deel ze!