Apps voor op reis!

Home / de camper / Apps voor op reis!

We leven in een tijd welke bol staat van ontwikkelingen en de meeste bedrijven gaan hier actief in mee door er zo veel mogelijk aan te doen om het verstrekken van informatie aan u, waar u ook bent én wanneer u maar wilt, zo goed en eenvoudig mogelijk te maken, apps voor mobiele applicaties zijn de uitkomst!

Apps voor op reis en vakantie! Voor een aantal jaren zaten we met stapels folders en brochures op schoot van alles uit te zoeken, gingen we massaal naar het reisbureau voor advies of gewoon op de bonnefooi. Nu hebben we binnen no time diverse aanbieders vergeleken, de reis geboekt en zitten we in de auto of vliegtuig.

Naast alle online activiteiten als het boeken van een hotel, camping et cetera  zijn de meeste apps ook uitermate geschikt voor het lezen van reviews en beoordelingen van andere vakantiegangers en de online autoriteiten.

Voor het gemak dit item van apps welke wellicht goed van toepassing komen voor- en tijdens de vakantie.

Wi-Fi Finder & SpeedSpot

De meeste apps vereisen een internetverbinding om te kunnen werken. Nu kan je er voor kiezen gebruik te maken van internet via je huidige abonnement maar deze kosten kunnen enorm oplopen dus waarom geen gebruik maken van gratis Wi-Fi?

Om Wi-Fi spots te vinden zijn de twee betere apps de Wi-Fi Finder en Speedspot en met deze apps kan je offline locaties vinden waar je gebruik kunt maken , in de database zitten gezamenlijk meer dan 150.000 hot spots!

Voor alle platformen worden deze ruimschoots aangeboden. Kijk gewoon even in je appstore en zoek op Wi-Fi. Voordeel is dat je deze app dus ook offline kunt gebruiken.

Speedspot
booking

Booking.com , Trivago & Tripadvisor

Met slechts een tik vind je eenvoudig in de buurt verschillende verblijfmogelijkheden, niet enkel hotels maar ook campings, bed&breakfast, herberg, bungalowparken et cetera in binnen- én buitenland!

Uiteraard krijg je met deze apps eenvoudig en snel een overzicht van de aanbieders de gewenste regio maar ook alle ervaringen en beoordelingen van anderen.

Vervolgens laten zij zien welke aanbieder het meest voordelig is. Dit is een mooie manier om in ieder geval niet voor je overnachtingen te veel te betalen. Vaak zijn externe aanbieders ook goedkoper dan het hotel zelf. 

Tripadviser heeft ook een speciale app met City Guides. Handig om steden informatie bij de hand te hebben als je een stedentrip maakt.

Booking.com , Trivago & Tripadvisor hebben apps voor de Iphone, Android en Windows Phone en werken alleen online.

Fieldtrip

De virtuele reisgids op je smartphone of tablet! Fieldtrip maakt gebruik van de locaties waar jij je telkens bevind en je krijgt melding zodra je bij een interessante plekken komt. De selecteert Fieldtrip zelf nadat jij je interesses  in de app hebt ingevuld. Deze app is beschikbaar voor Iphone en Android en werkt alleen online.

Localscope

Een van de verschillende apps waarmee je zelf gericht in je directe omgeving kunt zoeken naar winkels, tankstations, parkeergarages et cetera op basis van GPS.
Momenteel alleen nog beschikbaar voor de iPhone en iPad en werkt alleen online.

DB Navigator

Dé routeplanner voor het openbaar vervoer in Europa!
Deze app is een uitgebreide informatieservice wanneer u op uw vakantiebestemming gebruik wilt maken van het regionale openbare vervoer. Dienstregelingen van meer dan 250.000(!!!) haltes en stations in Europa. Real time en altijd up-to-date dus ook wanneer er vertraging optreed krijgt u bericht.
Momenteel alleen nog beschikbaar voor de iPhone en iPad en werkt alleen online.

DB Navigator
eWeather

eWeather HD

Erg uitgebreide weer app met legio aan opties en mogelijkheden.
eWeather HD wordt aanbevolen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het weer, astronomie, luchtvaart, vissen en jagen, reizen, wonen of werken op een boerderij of landhuis, een privé- of vakantiehuis hebben, werken of spelen in een weersgevoelige of beroepsomgeving….. de lijst is eindeloos lang!

Heeft u nog goede ideeën en ervaringen met andere apps, deel ze met ons!